Do tímu GLOBSEC pribudne odborník na extrémizmus Daniel Milo

NETKY.SK • 22 Júl 2016, 11:27 • 2 min
Do tímu GLOBSEC pribudne odborník na extrémizmus Daniel Milo

BRATISLAVA - Do tímu GLOBSEC Policy Institute nastúpi expert na extrémizmus a boj proti propagande Daniel Milo. Ako agentúru SITA informovala šéfka komunikácie s médiami z organizácie GLOBSEC Andrea Baloghová, Milo k nim nastúpi 1. augusta a bude pôsobiť ako expert na informačnú vojnu a propagandu.

slovakia

left justify in out

Milo nastúpi do GLOBSEC Policy Institutu v rámci tematického aj personálneho rozširovania think-tanku. „Je naším primárnym cieľom vybudovať silný think-tank s medzinárodným tímom expertov, ktorí sa budú vedieť nielen vyjadriť k širokému portfóliu tém, ako aj k najzávažnejším a najpálčivejším problémom, ktoré dnešný svet sužujú, ale aj prichádzať s praktickými riešeniami pre Európu a svet. Ich významnou súčasťou je, samozrejme, informačná vojna a boj proti šíreniu propagandy proti hodnotovému zakotveniu európskych demokracií,“ uviedol prezident GLOBSEC-u Róbert Vass.

 

“Nárast podpory pre extrémizmus, ktorý pozorujeme v mnohých krajinách Európy, má mnohé príčiny, ale jednou z nich je cieľavedomé a plánovité pôsobenie na obyvateľstvo krajín EÚ zo strany Kremľa a s ním spojených subjektov,” dodal Milo. “Dlhodobá a systematická podpora radikálnych, protizápadných, antidemokratických postojov a ich nositeľov, ako aj budovanie komplexnej siete komunikačných propagandistických kanálov je jednou z najväčších výziev, pred ktorými stojí EÚ," uviedol ďalej expert na extrémizmus a propagandu.

 

Daniel Milo je právnik, pracoval v združení Ľudia proti rasizmu, ale aj v Organizácii pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe ako poradca na boj proti rasizmu a xenofóbii. Naposledy pracoval v kancelárii ministra vnútra.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies