Do tigrích rezervácií v Indii sa turisti už dostanú, súd zrušil zákaz

NETKY.SK • 18 Október 2012, 08:50 • 2 min
Do tigrích rezervácií v Indii sa turisti už dostanú, súd zrušil zákaz

Do tigrích rezervácií v Indii sa turisti už dostanú, súd zrušil zákaz - Zaujímavosti India je domovom viac ako polovice svetovej populácie tigrov, ktorých v rezerváciách žije približne 3200. Indický najvyšší súd zrušil zákaz turistiky v tigrích rezerváciá

slovakia

left justify in out

img

India je domovom viac ako polovice svetovej populácie tigrov, ktorých v rezerváciách žije približne 3200.

Indický najvyšší súd zrušil zákaz turistiky v tigrích rezerváciách v celej krajine, požiadal však miestne vlády, aby počet návštevníkov regulovali. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Najvyšší súd nariadil zákaz tohto turizmu v júli na popud ochrancov prírody, ktorí tvrdia, že kriticky dôležité rezervácie pre tigre by mali byť bez akýchkoľvek zásahov ľudskej činnosti vrátane turizmu. Zákaz mal trvať dovtedy, kým vláda sformuluje nové nariadenia. 

V utorok večer súd zákaz zrušil, keď vládni predstavitelia ohlásili nové pravidlá, podľa ktorých bude môcť turizmus v rezerváciách existovať zároveň s ochranou prírody.

Podľa týchto nových pravidiel nemôžu byť v oblastiach, kde žijú tigre, vybudované nijaké turistické zariadenia. Pre návštevníkov navyše sprístupnia len 20 percent oblastí.

Podnikatelia v cestovnom ruchu namietali, že zákaz turizmu podporí nezákonný obchod, pretože pytliakov nebude odrádzať prítomnosť návštevníkov.

India je domovom viac ako polovice svetovej populácie tigrov, ktorých v rezerváciách žije približne 3200.

V navštevovaných oblastiach sú vybudované stovky hotelov a obchodov, ktoré sa snažia uspokojiť potreby turistov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies