Do tatranských električiek sa vracajú sprievodcovia

NETKY.SK • 17 Jún 2011, 07:55 • 2 min
Do tatranských električiek sa vracajú sprievodcovia

Do tatranských električiek sa vracajú sprievodcovia

slovakia

left justify in out

img

Do tatranských električiek sa vrátia sprievodcovia. Železničná spoločnosť Slovensko (ŽSS) sa tak rozhodla na základe analýzy, ktorá preukázala, že hoci počet cestujúcich neklesol, klesli tržby.
      „Samoobslužný prepravný systém v Tatrách prevádzkujeme od roku 2004, v roku 2008 sme vyhodnotili, že funkcia sprievodcu bola zbytočná. Po opätovnej analýze sme dospeli k poznatku, že prístup k tarifnej zodpovednosti bol akceptovaný len do prítomnosti vlakového revízora,“ vysvetlil riaditeľ sekcie marketingu ŽSS Ladislav Ondrejšík.
      Podľa neho došlo k rapídnemu úbytku tržieb a rozdiel činí medziročne 150.000 eur. Počet cestujúcich vo vlakoch neklesol, ľudia sa do Tatier vracajú a využívajú aj tatranské električky. Ďalším dôvodom znovuobsadenia sprievodcov je aj informovanosť turistov, ktorá by bola v prospech cestovného ruchu. „A naše dopravné prostriedky sa tak stanú zaujímavejšie,“ doplnil Ondrejšík.
      Ide o pilotný projekt, ktorý sa začal realizovať v stredu (15.6.) a predbežne potrvá do 31. októbra. „Jeho vývoj budeme sledovať a na základe výsledkov rozhodneme, čo do budúcna v medzisezónnom období, prípadne počas zimnej a letnej sezóny,“ uviedol Ondrejšík. Zatiaľ bude na Tatranských elektrických železniciach pracovať 18 sprievodcov, predovšetkým od 6. do 18 hodiny.
      Revízori sa mali do električiek vrátiť už skôr, avšak o pozície nebol záujem. „My sme predpokladali, že ich obsadíme z našich vlastných zamestnancov, mierne sme upravili parametre, nakoniec tu budú zamestnaní ľudia z CARGA, Železníc SR a aj z našej firmy,“ priblížil Ondrejšík. Sprievodcovia nebudú len z Tatier a okolia, ale z celého Slovenska. Cestujúci si budú môcť zakúpiť lístok aj v električke, avšak s prirážkou.
      ŽSS do budúcna uvažuje o spojení ozubnicovej železnice s električkami a cestujúci tak budú môcť oba dopravné prostriedky využívať na jeden lístok. Okrem toho spoločnosť plánuje rokovať s poskytovateľmi služieb cestovného ruchu v Tatrách, čím by sa cestovné lístky stali súčasťou skipasov či pobytových balíkov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona