Do Tatranského rozprávkového putovania sa zapojili stovky účastníkov

NETKY.SK • 21 November 2022, 18:00 • 2 min
Do Tatranského rozprávkového putovania sa zapojili stovky účastníkov

VYSOKÉ TATRY - Tatranské rozprávkové putovanie má za sebou úspešnú sezónu. TASR o tom informovali zo Združenia cestovného ruchu (ZCR) Vysoké Tatry s tým, že do projektu pre rodiny s deťmi sa od júna až do októbra zapojili stovky účastníkov.

slovakia

left justify in out

"Na odhalenie čakalo dohromady 45 indícií naprieč celým regiónom, aby sa mohli účastníci zapojiť do súťaže stačilo nájsť aspoň 20 z nich. To zvládlo napokon 314 návštevníkov," uvádza ZCR. Ani toto leto v Tatrách nechýbali rozprávkové postavičky – Ochranko Tatranský, Smrečinka Lesná a Lomnička Kvetinková, ktoré turistov previedli najkrajšími miestami Tatier. "Hľadať sa mohlo doslova všade - od Štrbského Plesa cez Starý Smokovec, Tatranskú Kotlinu až po Poprad," dodáva ZCR VT.

 

img

 

Novinkou bola tento rok Nová Lesná, kde sa jedna z indícií ukývala v Parku horských vodcov. Nechýbali však ani turistické ciele, ako Popradské pleso, Hrebienok či Bilíková chata. Tohtoročné rozprávkové putovanie podľa združenia prekvapilo účasťou. Lístkov, ktoré mohli účastníci odovzdať v informačných kanceláriách na Štrbskom Plese, v Starom Smokovci, v Tatranskej Lomnici a v Poprade, bolo o tretinu viac ako vlani. "Všetky zozbierané lístky sme minulý týždeň zmiešali a vyžrebovali 43 výhercov. Ich zoznam je k dispozícii na našej stránke www.tatry.sk. Medzi výhercami boli deti z celého Slovenska i Česka a dokonca dve sestry žijúce vo Švajčiarsku," dodáva ZCR. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona