Do štátneho rozpočtu pritieklo začiatkom týždňa 20 mil. eur z Tiposu

NETKY.SK • 12 Október 2010, 11:45 • 2 min
Do štátneho rozpočtu pritieklo začiatkom týždňa 20 mil. eur z Tiposu

Do štátneho rozpočtu pritieklo začiatkom týždňa 20 mil. eur z Tiposu

slovakia

left justify in out

img

Začiatkom týždňa pritieklo podľa hovorcu ministra financií SR Martina Jaroša do štátneho rozpočtu 20 miliónov eur z národnej lotériovej spoločnosti Tipos.
      "Ide o prvú časť peňazí na pomoc ľuďom postihnutým tohtoročnými povodňami. Ďalších 20 miliónov eur Tipos uhradí postupne v splátkach. Mimoriadny odvod do rozpočtu umožnila novela zákona o hazardných hrách, ktorú v septembri prijal parlament v skrátenom legislatívnom konaní," informoval dnes Jaroš.
      Tipos, národná lotériová spoločnosť, a. s., má odviesť do štátneho rozpočtu mimoriadny odvod vo výške 40 miliónov eur na účely poskytnutia pomoci obyvateľstvu postihnutému povodňami. Návrh v rámci noviel dvoch zákonov podpísal 14. septembra prezident SR Ivan Gašparovič. Pre možnosť zavedenia spomínaných zmien sa novelizovali zákon o hazardných hrách a zákon o dani z príjmov.
      Ministerstvo financií (MF) SR navrhlo, aby bol predmetný mimoriadny odvod alebo aspoň jeho časť vykonaná do 10. októbra 2010. "Ak MF SR schváli nie jednorazovú úhradu, ale úhradu v splátkach, zvyšná časť úhrady, okrem časti uhradenej k 10. októbru tohto roka, sa uhradí v lehotách povolených ministerstvom," uvádza sa v materiáli.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies