Do štartu mesiac - Šťastný verí v návrat eufórie z 90-tych rokov

NETKY.SK • 29 Marec 2011, 11:51 • 2 min
Do štartu mesiac - Šťastný verí v návrat eufórie z 90-tych rokov

Do štartu mesiac - Šťastný verí v návrat eufórie z 90-tych rokov

slovakia

left justify in out

img

Fandiť bude Slovensku, aj keby sa na blížiacom svetovom šampionáte objavil v drese USA niektorý zo synov. Dnes už legendárny slovenský hokejista Peter Šťastný mesiac pred štartom domácich MS vyslovuje želanie, aby sa vrátila pravá hokejová eufória zo začiatku 90-tych rokov. Úspech podľa jeho slov bude spočívať práve v podpore zo strany fanúšikov a v sile kolektívu.
      Dlhoročný československý, kanadský a slovenský reprezentant, súčasnosti poslanec Európskeho parlamentu tvrdí, že jeho srdce počas šampionátu nebude rozdelené. "Slovensko je najdôležitejšie. Uvidím, ako to dopadne s mojím synom, ale je veľká pravdepodobnosť, že bude hrať v Košiciach za iné mužstvo. Som aj kanadským občanom, ale verte mi, že Slovensko má absolútnu prioritu, obzvlášť doma. Bral by som situáciu, keby sa do semifinále prebojovali Slovensko, USA i Kanada a potom nech už, ako sa hovorí, vyhrá lepší," zdôraznil pre TASR.
      Šťastný v roku 1995 na turnaji B-kategórie MS v Bratislave výraznou mierou prispel k postupu Slovenska medzi elitu, keď sa stal najlepším strelcom turnaja a v kľúčovom zápase s Lotyšskom strelil víťazný gól. "Vtedajšia atmosféra mu utkvela v pamäti a rád by ju zažil opäť, hoci už len v pozícii diváka. "Je tu potenciál vrátiť sa späť k eufórii zo začiatkov slovenského hokeja. Všetko záleží od nášho začiatku a vstupu do turnaja. Verím, že sa lídri presadia a svojimi výkonmi strhnú aj ostatných. Živo si spomínam, keď sme ešte hrali na starom zimáku. Vtedy nebolo vidieť sedačky, ľudia zaplavili všetko, vrátane schodov. Verím, že táto eufória opäť raz zasiahne Slovensko a chlapcov to vybičuje. Potom vznikne spätná väzba smerom k fanúšikom i bežným ľudom, ktorí sa razom stanú skalnými hokejovými priaznivcami," skonštatoval a dodal, že úspech nemožno dosiahnuť bez dobrej nálady v tíme: "Boli sme už svedkami toho, že keď sa stmelí kolektív, práve ten dokáže byť tým najsilnejším faktorom, rozhodujúcim o úspechu či neúspechu. My sme tento kolektív budovali dlhé roky, pričom to jadro tam stále je."
      Podľa Šťastného musí byť pre zverencov trénera Glena Hanlona základná skupina, v ktorej narazia na Rusko, Nemecko a Slovinsko, povinnou jazdou. Zároveň však pripúšťa, že by bolo lepšie zaváhať vo fáze, keď ešte nejde o všetko než vo vyraďovacej fáze turnaja. "Myslím si, že základnú skupinu zvládneme, no ideálna predstava je zaváhať raz alebo dvakrát už v nej, resp. v prvých dvoch kolách. Človek sa potom ponaučí, pochopí svoju smrteľnosť. Takmer nikto ešte neprešiel majstrovstvami sveta bez prehry. Vždy niekto niekde zaváha. Preto je dôležité zaváhať v prvých dvoch týždňoch, teda pred play off," dodal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies