Do Talianska sa na preplnenom člne priplavili stovky migrantov z Egypta

NETKY.SK • 7 Apríl 2016, 20:07 • 2 min
Do Talianska sa na preplnenom člne priplavili stovky migrantov z Egypta

RÍM - Talianska pobrežná stráž dnes oznámila, že zachránila vyše 300 migrantov z preplneného člna, v ktorom sa preplavili stovky kilometrov z Egypta do Sicílskeho prielivu. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Ľudia utekajúci pred vojnou či chudobou v Afrike a na Blízkom východe prichádzajú do vôd južného Talianska už celé roky, zvyčajne z Líbye, kde za prevoz platia pašerákom.


Hovorkyňa talianskej pobrežnej stráže uviedla, že ľudia sa priplavili z Egypta aj v minulosti, ale oveľa menej často než z Líbye, z ktorej je trasa člnom približne o polovicu kratšia. Talianska pobrežná stráž a španielske lietadlo, spolupracujúce s pohraničnou agentúrou Európskej únie Frontex, išli člnu na pomoc a zachránili 156 mužov, 51 žien i 107 neplnoletých.


Migranti pochádzali zo Sýrie, Egypta, Somálska, Eritrey, palestínskych území, Líbye, Sudánu a Komor, spresnila vo vyhlásení pobrežná stráž. Obrovský prílev migrantov na člnoch, ktorý sa začal vlani, prúdi väčšinou z Turecka na grécke ostrovy, čo donútilo Európsku úniu uzavrieť dohodu s Ankarou o navracaní nových prichádzajúcich späť do Turecka.


Zachránených migrantov majú dopraviť do juhotalianskeho prístavu Crotone, približne 770 námorných míľ (vyše 1400 kilometrov) od pobrežia severného Egypta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona