Do sýrskeho mesta Harastá prišiel prvý konvoj s humanitárnou pomocou po 4 rokoch

NETKY.SK • 18 Máj 2016, 19:11 • 2 min
Do sýrskeho mesta Harastá prišiel prvý konvoj s humanitárnou pomocou po 4 rokoch

BEJRÚT - Konvoj s humanitárnou pomocou vstúpil dnes do obliehaného sýrskeho mesta Harastá neďaleko Damasku, ktoré je v rukách povstalcov. Ide o prvú dodávku humanitárnej pomoci do tohto mesta po štyroch rokoch, informuje agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie Červeného kríža.

slovakia

left justify in out

Konvoj, ktorý dorazil do mesta Harastá pri Damasku, vyslali spoločne Medzinárodný výbor Červeného kríža, Sýrsky arabský Červený polmesiac a OSN. Priviezol potraviny, hygienické potreby a lieky pre tamojšiu približne desaťtisícovú populáciu.


Svetové mocnosti v utorok varovali bojujúce strany v Sýrii, aby neblokovali dodávky humanitárnej pomoci. Harastá leží východne od Damasku v oblasti, ktorá je pod kontrolou povstalcov. V okolí sýrskej metropoly sa nachádza niekoľko takýchto oblastí, ktoré vládne sily obliehajú.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies