Do Sýrie prišiel z Turecka prvý konvoj s humanitárnou pomocou OSN

NETKY.SK • 20 Marec 2014, 17:01 • 2 min
Do Sýrie prišiel z Turecka prvý konvoj s humanitárnou pomocou OSN

NUSAYBIN - Nešpecifikovaný počet nákladných vozidiel OSN s humanitárnou pomocou dnes prekročil turecko-sýrske hranice.

slovakia

left justify in out

Ide o prvý prípad za uplynulé tri roky, kedy bola OSN schopná dopraviť potrebné zásoby do občianskym konfliktom sužovanej Sýrie zo susedného Turecka, informovala agentúra Reuters.
      

Príslušné úrady dúfajú, že tento krok vydláždi cestu širšej humanitárnej pomoci najviac postihnutým oblastiam. Konvoj prešiel do Sýrie cez hraničný priechod Nusaybin a mal namierené do kurdského mesta Kámišlí ležiacom na severe krajiny. Vozidlá patrili väčšinou Svetovému potravinovému programu OSN (WFP).
      

Regionálny humanitárny koordinátor OSN Nigel Fisher uviedol, že konvoj vezie do Sýrie potraviny, prikrývky, matrace, predmety dennej potreby a lekárničky, píše agentúra AP. Bezpečnostná rada OSN vo februári vyzvala Damask na okamžité umožnenie prísunu humanitárnej pomoci do všetkých dotknutých oblastí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies