Do Sýrie odcestovali experti z OPCW

NETKY.SK • 12 Apríl 2018, 18:43 • 2 min
Do Sýrie odcestovali experti z OPCW

HAAG - Experti z Organizácie pre zákaz chemických zbraní (OPCW) odcestovali vo štvrtok do Sýrie, kde budú vyšetrovať údajný chemický útok v meste Dúmá ležiacom pri Damasku. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovací tím začne pracovať v sobotu. Bude sa snažiť zistiť, či a aký druh chemikálií bol použitý pri údajnom víkendovom útoku, uviedla vo vyhlásení OPCW sídliaca v Holandsku.

 

Pri údajnom útoku smrtiacimi chemickými zbraňami v Dúme zahynulo podľa rôznych zdrojov od 40 do 100 ľudí. Najmenej 500 ďalších obyvateľov malo príznaky otravy toxickou chemickou látkou, oznámila Svetová zdravotnícka organizácia (WHO).

 

Západ obviňuje z útoku sily prezidenta Bašára Asada podporovaného Ruskom, ktoré sýrsku ofenzívu v tejto oblasti dosiaľ podporovalo náletmi. Damask aj Moskva uvedené obvinenia odmietli.

 

Spojené štáty a ďalšie západné krajiny v tejto súvislosti nevylučujú ani odvetný úder na sýrske vládne ciele. Rusko varuje, že by to malo vážne následky a spôsobilo ďalšiu nestabilitu v regióne.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies