Do Sýrie dorazilo šesť ruských vojnových lodí – odštartovali najväčšie námorné cvičenia v svetových oceánoch

NETKY.SK • 4 Február 2022, 14:41 • 2 min
Do Sýrie dorazilo šesť ruských vojnových lodí – odštartovali najväčšie námorné cvičenia v svetových oceánoch

TARTUS - Šesť veľkých výsadkových lodí Severnej a Baltskej flotily dorazilo na ruskú námornú základňu v sýrskom Tartúse. Informovala o tom tlačová služba Ministerstva obrany Ruskej federácie.

slovakia

left justify in out

Oddiel zahŕňa lode pod menami Pyotr Morgunov, Georgy Pobedonosets, Olenegorsky Gornyak, Korolev, Minsk a Kaliningrad. Preplávali pozdĺž Európy a zamierili do východnej časti Stredozemného mora na cvičenie.

 

„Celková dĺžka prechodu bola viac ako šesťtisíc námorných míľ,“ hovorí správa Ministerstva obrany Ruskej federácie.

 

Teraz lode dopĺňajú zásoby palív a mazív, pitnej vody a potravín.

 

Námorné logistické centrum sa nachádza na pobreží Stredozemného mora v oblasti prístavu Tartus, je to miesto na ukotvenie, opravy a doplnenie zásob.

 

 

Veľké lode projektu 11711 (Pyotr Morgunov) a projektu 775 (George Pobedonosets, Olenegorsky Gornyak, Korolev, Minsk a Kaliningrad) sú určené na pristávanie námorných výsadkárov na nevybavenom pobreží a presun vojenských jednotiek a nákladu po mori. Okrem toho sú schopné prepravovať rôzne typy obrnených vozidiel.

 

V súlade s plánom výcviku ruských ozbrojených síl na rok 2022 sa v mesiacoch január až február koná séria námorných cvičení pod dohľadom hlavného veliteľa námorníctva, admirála Nikolaja Evmenova.

 

Sily námorníctva a leteckých síl budú musieť vypracovať opatrenia na ochranu ruských národných záujmov vo svetovom oceáne, ako aj na boj proti vojenským hrozbám z morských a oceánskych oblastí. Samostatné cvičenia sa budú konať vo vodách Stredozemného, Severného a Ochotského mora, v severovýchodnej časti Atlantického oceánu a v Tichom oceáne.

 

img

 

Celkovo plánujú do cvičení zapojiť viac ako 140 vojnových lodí a podporných plavidiel, viac ako 60 lietadiel, tisíc jednotiek vojenskej techniky a približne 10 000 ľudí vojenského personálu.

 

https://ria.ru/20220204/korabli-1770989423.html



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona