Do Švédska prišiel za týždeň rekordný počet migrantov, úrady nestíhajú

NETKY.SK • 9 November 2015, 13:33 • 2 min
Do Švédska prišiel za týždeň rekordný počet migrantov, úrady nestíhajú

ŠTOKHOLM - Rekordný počet 10.201 uchádzačov o azyl prišiel minulý týždeň do Švédska a celkovo ich tam zatiaľ tento rok pricestovalo vyše 120.000.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom dnes švédsky prisťahovalecký úrad. Podľa agentúry AP uviedol, že od začatia záznamov sa stalo prvýkrát, čo počet uchádzačov o azyl prichádzajúcich do Švédska prekročil 10.000 za sedem dní. Medzi nimi sa nachádzalo 2827 neplnoletých osôb bez sprievodu - čo je takisto nový sedemdňový rekord. Vyše 4300 nových migrantov prišlo z Afganistanu, približne 2720 pochádza zo Sýrie a 1400 z Iraku.

 

Švédsko minulý týždeň informovalo, že na základe relokačného plánu Európskej únie požiada o premiestnenie niekoľkých migrantov do iných európskych štátov, lebo pracovníci prisťahovaleckého úradu sú už preťažení obrovským prílevom migrantov, o ktorých sa musia postarať. Švédsko očakáva tento rok okolo 160.000 žiadateľov o azyl a táto škandinávska krajina sa tak stane najväčším príjemcom uchádzačov o azyl na obyvateľa v celej 28-člennej únii, ako uvádzajú vládni predstavitelia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies