Do súťaže M. Zemkovej prišli tri ponuky

NETKY.SK • 21 Júl 2012, 07:11 • 2 min
Do súťaže M. Zemkovej prišli tri ponuky

Do súťaže M. Zemkovej prišli tri ponuky - Zaujímavosti Do súťaže, pre ktorú prišla generálna riaditeľka Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) Miloslava Zemková o svoj post vo verejnoprávnom médiu, sa prihlásili traja uchádzači.

slovakia

left justify in out

img

Do súťaže, pre ktorú prišla generálna riaditeľka Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) Miloslava Zemková o svoj post vo verejnoprávnom médiu, sa prihlásili traja uchádzači. Tí reagovali na výzvu vyhlásenú 3. apríla na predloženie ponuky v obchodnej verejnej súťaži na prenájom priestorov mediálneho komplexu pre RTVS. Podľa hovorcu verejnoprávnej inštitúcie Richarda Šümeghyho o ďalšom osude ponúk by mala rozhodnúť porota. Tá by mala vyhodnotiť zaslané ponuky na prenájom priestorov do 13. augusta. "Následne odošle účastníkom oznámenie o výsledku obchodnej verejnej súťaže," doplnil Šümeghy. Podľa predsedu parlamentného výboru pre kultúru a médiá Dušana Jarjabka (Smer-SD), ďalší postup v súťaži je plne v kompetencii dočasného vedenia média a Rady RTVS. Tieto dve zložky síce majú rozhodovaciu právomoc, avšak zároveň za prijaté rozhodnutia nesú aj zodpovednosť. "Predpokladám, že nový generálny riaditeľ, ktorý by mohol byť zvolený v auguste, sa určite touto problematikou bude veľmi intenzívne zaoberať," podčiarkol Jarjabek. Parlament odvolal doterajšiu šéfku RTVS z funkcie pre údajné pochybenie v procese vyhlásenia súťaže. Tá totiž zverejnila výzvu na predloženie ponúk skôr, ako o tom informovala členov Rady RTVS. Vzhľadom na to, že väčšina poslancov to považovala za konanie smerujúce k vstupu do zmluvného záväzku v hodnote nad 100.000 eur, hlasovali za Zemkovej odvolanie. Vo funkcii by ju mohol nahradiť niekto z 11 kandidátov, ktorí sa prihlásili do súťaže. Tí musia ešte pred voľbou absolvovať verejné vypočutie 30. júla. Nového generálneho riaditeľa by následne mali poslanci zvoliť na samostatnej schôdzi, ktorá by sa mohla uskutočniť už v prvej polovici augusta. V médiách sa dlhodobo ako favoriti voľby spomínajú riaditeľ Tlačovej agentúry SR Jaroslav Rezník a bývalý šéf TV Markíza Václav Mika.

Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies