Do štrajku v Grécku vstúpili zamestnanci múzeí a archeologických lokalít

NETKY.SK • 20 Február 2017, 14:01 • 2 min
Do štrajku v Grécku vstúpili zamestnanci múzeí a archeologických lokalít

ATÉNY - Svetoznáma aténska Akropola zostala dnes zatvorená pre verejnosť v dôsledku štrajku zamestnancov, ktorý ochromil aj prevádzku ostatných gréckych múzeí a archeologických lokalít.

slovakia

left justify in out

Pracovníci zaisťujúci bezpečnosť týchto inštitúcii vyhlásili nadnes 24-hodinový výstražný štrajk, ktorým sa domáhajú vyplácania zrušených príplatkov za nadčasy a sviatkové služby a tiež náboru nových kolegov.

 

"Dúfame, že sa tieto sporné otázky podarí vyriešiť tak, aby sa mohli veľkonočné sviatky a turistická sezóna začať bez akýchkoľvek problémov," uvádza sa vo vyhlásení odborovej organizácie štrajkujúcich zamestnancov.

 

Protestné zastavenie práce sa dotklo štátom spravovaných múzeí a archeologických lokalít po celom Grécku. Jedinou výnimkou je nové Múzeum Akropoly v centre Atén, kde sú vystavené tisíce nálezov z tohto pamiatkového komplexu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona