Do štrajku učiteľov sa zapojili aj niektoré trnavské školy, žiaci prišli až na obed

NETKY.SK • 7 Október 2016, 13:32 • 2 min
Do štrajku učiteľov sa zapojili aj niektoré trnavské školy, žiaci prišli až na obed

TRNAVA – Žiaci druhého stupňa Základnej školy s materskou školou Kornela Mahra v Trnave dnes prišli do školy až na obed. Pre štrajk učiteľov začínali vyučovanie až piatou hodinou o 11:50. Podľa riaditeľa školy Jozefa Gábora sa do štrajku zapojilo pätnásť učiteľov, ďalší šiesti vykonávali náhradnú prácu. Žiaci prvého stupňa mali riadne vyučovanie.

slovakia

left justify in out

Rovnaká situácia bola aj v Základnej škole Maxima Gorkého v Trnave, kde učitelia tiež štrajkovali. V Základnej škole s materskou školou Ivana Krasku v Trnave – Modranke sa žiaci druhého stupňa tiež neučili, pretože mali účelové cvičenie. Podľa riaditeľky Adriany Jančichovej bolo dopredu naplánované a so štrajkom učiteľov nesúvisí. Všetky učiteľky prišli do školy, k štrajku sa dnes neprihlásil nikto.


Mesto Trnava je zriaďovateľom deviatich základných škôl, vo väčšine z nich sa dnes učilo tak, ako inokedy. Podľa stránky Iniciatívy slovenských učiteľov sa na Slovensku do stupňovaného štrajku dnes zapojilo takmer 1 700 učiteľov z 206 škôl.


Iniciatíva slovenských učiteľov vyhlásila začiatkom septembra stupňovaný štrajk učiteľov, ktorý sa začal v utorok 13. septembra hodinovým prerušením práce. Následne pokračoval štrajk v stredu 21. septembra, keď 2 000 učiteľov z vyše 150 škôl prerušilo prácu na dve vyučovacie hodiny. Minulý štvrtok prerušilo 2 031 učiteľov prácu na tri hodiny. Pedagogických a odborných zamestnancov v regionálnom školstve je pritom približne 89-tisíc.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies