Do štrajku dnes vstúpili aj učitelia z gymnázia a ZŠ Š. Moysesa v Žiari nad Hronom

NETKY.SK • 28 Január 2016, 11:59 • 2 min
Do štrajku dnes vstúpili aj učitelia z gymnázia a ZŠ Š. Moysesa v Žiari nad Hronom

ŽIAR NAD HRONOM - Učitelia Základnej školy na ulici Dr. Janského č.2. v Žiari nad Hronom pokračujú v štrajku aj dnes. Vyučovanie tak aktuálne prebieha len na I. stupni, rovnaká bude situácia v škole aj v piatok (29. 1.) Žiaci II. stupňa sú po tieto dni doma.

slovakia

left justify in out

"Dnes a v piatok u nás štrajkuje 13 učiteľov. Ale keďže počet pedagogických zamestnancov, ktorí z iných dôvodov neprišli do práce, je toľko, že nevieme zabezpečiť vyučovanie pre celú školu, tak vyučovanie majú len deti z I. stupňa aj to v obmedzenej miere, teda štyri vyučovacie hodiny denne," priblížil riaditeľ školy Marek Baláž. Vyučovanie zabezpečujú aj s pomocou učiteľov II. stupňa, ktorí sa do štrajku nezapojili. Aktuálne už podľa jeho slov funguje Školský klub detí, a to od 6.00 h do 17.00 h.

 

Baláž vysvetlil, že štrajk, ktorý na škole trvá od pondelka 25. januára, neovplyvnil klasifikáciu. "Už minulý týždeň v piatok sme mali klasifikačnú poradu, kde boli všetky známky uzavreté a boli na internetovej žiackej knižke, odkiaľ tlačíme vysvedčenia," podotkol. Štrajk ovplyvní iba odovzdávanie vysvedčení, ktoré sa nebude konať v piatok, ale niekedy v budúcom týždni.

 

Od dnešného dňa vstúpilo do štrajku aj 17 zamestnancov žiarskeho Gymnázia Milana Rúfusa. Škola však aj napriek tomu nie je zatvorená a vyučovanie prebieha v upravenej forme. "K štrajku sme sa pridali podľa vzoru učiteľov z prvej základnej školy. Chceli sme vyjadriť solidaritu s nimi, lebo u nás na gymnáziu máme nadpriemerné podmienky, materiálne aj finančné, ale chceme byť solidárni s ostatnými učiteľmi," podotkol v tejto súvislosti jeden z členov štrajkového výboru na škole Norbert Nagy. Štrajkujúci učitelia dnes nenastúpili do školy a rovnako plánujú spraviť podľa jeho slov aj v piatok.

 

K štrajku sa dnes pripojili tiež zamestnanci Základnej školy s materskou školou Š. Moysesa v Žiari nad Hronom. "Keďže škola nie je schopná zabezpečiť organizáciu vyučovania, riaditeľka od štvrtka 28. 1. prerušila vyučovanie," informovala škola na svojej internetovej stránke s tým, že v prevádzke nebude základná škola, Školský klub detí a centrum voľného času.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona