Do Steel Arény opäť prúdi elektrina, zajtra čaká hokejistov tréning

NETKY.SK • 14 Október 2012, 18:44 • 2 min
Do Steel Arény opäť prúdi elektrina, zajtra čaká hokejistov tréning

Do Steel Arény opäť prúdi elektrina, zajtra čaká hokejistov tréning

slovakia

left justify in out

img

Technická porucha na kompenzačnom rozvádzači, ktorá spôsobila požiar v noci na piatok (12.10.) v trafostanici multifunkčnej košickej haly Steel Aréna, sa postupne odstraňuje a do stánku hokejistov HC Košice znovu prúdi elektrina. Aréna postupne nabieha na prevádzku a zatiaľ sú funkčné jej sekcie mrazenia a osvetlenia.

"Po intenzívnych prácach na odstraňovaní škôd sa nám v sobotu o 16. hodine podarilo opäť napojiť na distribučnú sieť, čo bola alfa a omega pre celú našu ďalšiu činnosť. Postupne sme začali oživovať jednotlivé vetvy, s prioritou tých najzákladnejších, ako je mrazenie, osvetlenie a podobne,"uviedol na dnešnej tlačovej konferencii generálny manažér Steel Arény Igor Havrila.

V sobotu sa po "oživení" dodávky elektrickej energie podarilo v Steel Aréne o 23.00 h naštartovať i mrazenie, čo môže tešiť predovšetkým hokejistov HC Košice. "Sme tomu veľmi radi najmä pre hokejový klub, ktorý môže v pondelok zahájiť tréningový proces, pokračovať bude v utorok, no v stredu musíme zabezpečiť koncert Karla Gotta," skonštatoval Havrila a pokračoval: "Počnúc zajtrajškom začneme oživovať ďalšie zariadenia, klimatizáciu, vzduchotechniku, okruh hlavnej kocky a všetky ďalšie okruhy. Zatiaľ ideme na ručný chod, automatika ešte nefunguje."

Rovnako od pondelka začnú s kontrolou príslušných technológií všetky dodávateľské firmy a nájomcovia. Problémy sú v tréningovej hale, kde zatiaľ nefungujú svetlá. "Oživenie svetiel predpokladáme v pondelok popoludní alebo v utorok ráno a v týchto termínoch začnú s tréningami i mládežnícke kolektívy. Sezóna je v plnom prúde, preto si nemôžeme dovoliť odstaviť Steel Arénu a venovať sa len opravám. Opravy musia prebiehať za pochodu, preto budú trvať priebežne dlhší čas,"dodal Havrila.

V poriadku nie je ani rozvádzač na televízny okruh. "Košickému klubu neodporučíme, aby sa najbližší plánovaný televízny zápas s Trenčínom v nedeľu 21.10. snímal ako priamy prenos," uzavrel Havrila.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies