Do srbského Preševa prišlo menej utečencov, dôvodom môže byť štrajk v Grécku

NETKY.SK • 13 November 2015, 10:46 • 2 min
Do srbského Preševa prišlo menej utečencov, dôvodom môže byť štrajk v Grécku

BELEHRAD - Srbské úrady v meste Preševo pri južnej hranici s Macedónskom zaregistrovali vo štvrtok približne 5000 ďalších utečencov; tento prírastok je však nižší než v predošlých dňoch, informovala dnes agentúra APA.

slovakia

left justify in out

Určité poľavenie náporu je podľa nej vysvetľované generálnym štrajkom v Grécku, cez ktoré utečenci prechádzajú. V prijímacom stredisku pre utečencov, ktoré sa nachádza v pohraničnej obci Miratovac, južne od Preševa, nepribudli v piatok skoro ráno žiadni noví utečenci, uvádza APA s odvolaním sa na správu srbskej štátnej rádiotelevízie RTS.


Informuje zároveň o spustení projektu nemeckej humanitárnej organizácie Help vo viacerých pohraničných mestách Srbska, kde má v spolupráci s tamojšou vládou zabezpečovať do apríla 2016 zdravotnú starostlivosť. Podľa oficiálnej bilancie zaregistrovali na území Srbska v období od januára do konca októbra 335.246 utečencov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona