Do Srbska vycestuje ďalší kontingent policajtov strážiť hranice.

NETKY.SK • 9 Február 2023, 10:50 • 2 min
Do Srbska vycestuje ďalší kontingent policajtov strážiť hranice.

Budapešť - Na základe rakúsko-maďarsko-srbskej spolupráce vycestuje vo štvrtok do Srbska ďalšia tridsaťčlenná maďarská policajná jednotka.

slovakia

left justify in out

V spolupráci so srbskými partnerskými orgánmi sa bude mesiac podieľať na strážení hraníc v južnej časti krajiny. S odvolaním sa na agentúru MTI o tom informuje spravodajca TASR v Budapešti. "Najlepším spôsobom, ako zastaviť masovú migráciu prichádzajúcu takzvanou balkánskou cestou, je posunúť ochranu čo najjužnejšie. Tým sa čiastočne odbremení maďarská polícia slúžiaca pri hraničných zábranách na maďarsko-srbskej hranici," povedal v stredu pri rozlúčke s kontingentom v kasárňach Pohotovostnej polície v Budapešti štátny tajomník ministerstva vnútra Bence Rétvári. Podľa jeho slov maďarské orgány vlani zabránili 270.000 ilegálnym prechodom hraníc na južnej hranici. Je to viac ako dvojnásobok v porovnaní s predchádzajúcim rokom, pričom tento trend bude pokračovať aj v tomto roku. Odchádzajúca skupina policajtov nahradí kolegov, ktorí nastúpili do služby pred mesiacom. V utorok do regiónu vycestovala aj ďalšia maďarská policajná jednotka, ktorá pomáha chrániť južnú hranicu Severného Macedónska.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies