Do Srbska prichádza najväčšia vlna migrantov, zrejme pôjde cez Maďarsko

NETKY.SK • 7 September 2015, 13:05 • 2 min
Do Srbska prichádza najväčšia vlna migrantov, zrejme pôjde cez Maďarsko

BUDAPEŠŤ - Do raňajších hodín prišlo do Srbska z Macedónska zhruba 5000 prisťahovalcov, a to len v priebehu niekoľkých hodín.

slovakia

left justify in out

Očakáva sa, že za celý pondelok ich bude viac, než v rekordný deň 23. augusta: počet ľudí, ktorí vtedy prekročili uvedené hranice, prevýšil číslo 7000.

Podľa informácií maďarskej verejnoprávnej televíznej stanice M1 doposiaľ najväčšia vlna migrantov bude chcieť zrejme pokračovať v ceste cez Maďarsko.

Podľa vyjadrení obyvateľov srbskej metropoly Belehrad autobusy odvážajú migrantov k maďarským hraniciam bez dokumentov či registrácie. Denne odchádzajú z hlavného mesta desiatky autobusov smerom k Subotici, Kanjiži a Horgošu.

 

Migranti zo Sýrie uviedli, že na juh Srbska sa dostali za osem až deväť dní, pred niekoľkými mesiacmi si cesta vyžiadala ešte týždne a mesiace, teraz je však tranzit cez krajiny medzi Sýriou a Srbskom rýchlejší.

 

Predstaviteľ úradu Vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) v juhosrbskom Preševe Emmanuel Gignac vyhlásil, že v týchto dňoch sa očakáva ďalšia mohutná vlna utečencov. Zo soboty na nedeľu totiž čakalo na grécko-macedónskych hraniciach 5000 migrantov a takisto približne 5000 migrantov bolo už na ceste smerom do Srbska.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies