Do Srbska odišlo desať slovenských policajtov na hraničný dozor

NETKY.SK • 9 Február 2017, 14:04 • 2 min
Do Srbska odišlo desať slovenských policajtov na hraničný dozor

BRATISLAVA – Desiati slovenskí policajti, ktorí odišli pomáhať do Srbskej republiky presne pred mesiacom (9.1.), sa späť na Slovensko vrátia dnes v noci. V stredu (8.2.) ich vystriedal rovnaký počet iných strážcov zákona.

slovakia

left justify in out

„Úlohou našich policajtov je podobne ako v iných krajinách vykonávať hraničný dozor formou peších, motorizovaných i pozorovacích hliadok, ako aj podpora kontrol vo vnútrozemí,“ uviedla hovorkyňa.

 

Slovenskí policajti vykonávajú službu vo vlastných rovnošatách s vlastnou výzbrojou, vybavením a na slovenských služobných vozidlách. Počas výkonu služby postupujú podľa partnerských zákonov a len za prítomnosti príslušníka srbskej polície.

 

V súčasnosti okrem Srbska policajti plnia úlohy aj v Macedónsku a v Grécku. „Samozrejme, ďalšie rotácie slovenských policajtov na pomoc aj ďalším krajinám sa už priebežne pripravujú,“ uzavrela Baloghová.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona