Do spoločnosti AeroMobil vstupuje nový investor

NETKY.SK • 5 Apríl 2017, 17:29 • 2 min
Do spoločnosti AeroMobil vstupuje nový investor

BRATISLAVA - Spoločnosť AeroMobil, ktorá vyvíja inovatívne lietajúce autá, bude mať nového investora. Ako informovala firma, v týchto dňoch uzavrela rokovania o novej finančnej investícii od privátneho investora Patricka Hessela, zakladateľa a výkonného riaditeľa spoločnosti c2i, výrobcu kompozitných dielov pre letecký a automobilový priemysel.

slovakia

left justify in out

"Tento vývoj udalostí je súčasťou prebiehajúcej iniciatívy AeroMobilu posilniť kapitálové zdroje spoločnosti a pripraviť unikátne lietajúce vozidlo do predaja a výroby," uvádza sa v stanovisku spoločnosti.

Nový investor v AeroMobil, Patrick Hessel, bol v roku 2015 EY Podnikateľom roka na Slovensku, a počas posledného týždňa predal 50,1 % spoločnosti c2i firme LG Hausys, ktorá vyrába odľahčené automobilové komponenty v rámci skupiny LG. Podľa zverejnených informácií je c2i jedným z kľúčových technologických partnerov a dodávateľov komponentov pre AeroMobil a obe spoločnosti už spolupracujú niekoľko rokov.

"Vývoj nášho vozidla môže byť považovaný za jeden z najinovatívnejších a ambicióznych projektov v súčasnom automobilovom a leteckom priemysle. Jeho prechod do priemyselnej fázy si vyžaduje ďalšie investície. Preto vítame vstup investorov, ktorí rozumejú výraznej inovácii, nášmu unikátnemu obchodnému modelu a stratégii," uviedol spoluzakladateľ a CEO spoločnosti Juraj Vaculík.

Ako poznamenal, vďaka novej investícii spoločnosť onedlho dokončí a predstaví fyzický model, ktorý bude veľmi blízko finálnemu produktu pre sériovú výrobu.

 

"Pomocou doterajších investícií do virtuálneho modelu sme výrazne zredukovali riziko nutnosti viacerých dodatočných iterácií návrhu. Výsledkom našej inžinierskej a analytickej práce je veľmi presný obraz toho, ako náš produkt bude fungovať a zároveň sme presvedčení, že vozidlo, ktoré predstavíme sme schopní dodať bez výraznejších zmien,“ dodal Vaculík.

Medzinárodný tím viac ako šesťdesiatich expertov z automobilového a leteckého priemyslu z ôsmich krajín sveta, v ktorom prevažujú odborníci zo Slovenska a Čiech, o niekoľko dní predstaví nový model AeroMobilu vo verzii show car.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies