Do španielskej enklávy Ceuta prenikla z Maroka asi stovka migrantov

NETKY.SK • 22 August 2018, 14:54 • 2 min
Do španielskej enklávy Ceuta prenikla z Maroka asi stovka migrantov

MADRID - Desiatky migrantov sa pokúsili v stredu prekonať oplotenie oddeľujúce španielsku severoafrickú enklávu Ceuta od Maroka. Na pôdu Európskej únie sa dostala asi stovka z nich, informovala španielska tlačová agentúra Europa Press.

slovakia

left justify in out

Španielska Civilná garda na Twitteri uviedla, že migranti pri týchto pokusoch poleptali kyselinou a nehaseným vápnom dovedna siedmich policajtov. K najnovším hromadným pokusom dostať sa cez tomto územie do EÚ došlo asi mesiac po tom, ako cez vysoké šesťmetrové oplotenie z ostnatého drôtu - oddeľujúce Ceutu od Maroka - preniklo vyše 600 migrantov, pripomenula agentúra AP.

 

Hraničné oplotenie okolo Ceuty a ďalšej španielskej enklávy Melilla sa pokúšajú každoročne zdolať tisíce subsaharských migrantov žijúcich nelegálne v Maroku. Ich cieľom je dostať sa takto na územie Európskej únie bez toho, aby sa museli vydať na nebezpečnú cestu cez Stredozemné more.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona