Do Španielska sa vrátil bývalý kráľ. Ľudia ho však nechcú!

NETKY.SK • 23 Máj 2022, 07:04 • 2 min
Do Španielska sa vrátil bývalý kráľ. Ľudia ho však nechcú!

MADRID - Bývalý panovník má v pondelok navštíviť svojho syna kráľa Filipa VI. a neskôr sa má vrátiť do Spojených Arabských Emirátov (SAE).

slovakia

left justify in out

Niekoľko stoviek ľudí sa v nedeľu popoludní zišlo v Madride, aby vyjadrili nespokojnosť s návštevou bývalého španielskeho kráľa Juana Carlosa. Ten sa vo štvrtok nakrátko vrátil do vlasti po takmer dvoch rokoch v dobrovoľnom exile v SAE. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

 

img

 

Hovorca španielskej vlády povedal, že v centre Madridu sa zhromaždilo približne 300 osôb. Účastníci niesli zástavy z obdobia druhej španielskej republiky (1931-39) a bannery s nápismi, ktoré žiadali spravodlivosť a uväznenie bývalého kráľa. Ten čelil obvineniam v spojitosti s korupciou a legalizáciou výnosov z trestnej činnosti.

 

img

 

Juan Carlos (84) sa do Španielska vrátil vo štvrtok 19. mája po prvý raz od augusta 2020. Bývalý kráľ (1975-2014) čelil v Španielsku trom vyšetrovaniam, všetky začiatkom marca tohto roku definitívne uzavreli bez vznesenia obvinení. To mu umožnilo krátky návrat do vlasti. Španielska vláda premiéra Pedra Sáncheza však žiada, aby Juan Carlos „poskytol vysvetlenie“.

 

Prečítajte si tiež: Zelenskyj zavedie novú susedskú politiku. Čo chce odstrániť?

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies