Do Soči dorazili už aj kozáci, postarajú sa o bezpečnosť

NETKY.SK • 9 Január 2014, 17:56 • 2 min
Do Soči dorazili už aj kozáci, postarajú sa o bezpečnosť

MOSKVA - Vyše 400 kozákov dorazilo dnes do Soči, kde budú pomáhať polícii počas zimných olympijských hier. Odetí budú vo svojich tradičných uniformách, ku ktorým patrí aj šabľa, informovala agentúra RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

"Už dorazili do strediska a budú sa podieľať na udržiavaní bezpečnosti až do skončenia paralympijských hier (16. marca)," oznámil hovorca oddielu kubáňskych kozákov. Dodal, že sa postarajú aj o bezpečnosť atlétov, zahraničných delegácií a turistov. Oddiel kubáňskych kozákov pochádza z Krasnodarského kraja, v ktorom leží aj Soči. V tomto kraji dostali kozáci právomoc kontrolovať doklady a zadržiavať zločincov.

Zvýšené bezpečnostné opatrenia začali v Soči platiť v utorok. Agentúra RIA Novosti pripomenula, že boli naplánované ešte pred nedávnymi dvoma samovražednými bombovými útokmi vo Volgograde, pri ktorých zahynulo 34 ľudí. Prezident Ruského olympijského výboru Alexander Žukov jednoznačne vylúčil ďalšie sprísnenie bezpečnostných opatrení v reakcii na volgogradské útoky. Konštatoval, že existujúce opatrenia sú dostatočné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies