Do Slovinska prišlo dnes z Chorvátska ďalších 6-tisíc utečencov

NETKY.SK • 26 Október 2015, 18:09 • 2 min
Do Slovinska prišlo dnes z Chorvátska ďalších 6-tisíc utečencov

ĽUBĽANA - Napriek výsledkom mimoriadnych rokovaní Európskej únie ostáva slovinská pohraničná obec Rigonce jedným z krízových miest na tzv. balkánskej trase utečencov.

slovakia

left justify in out

Dnes do 14.00 h prišlo do dediny so 170 obyvateľmi cez zelenú hranicu z Chorvátska okolo 6000 utečencov, informovala s odvolaním sa na políciu slovinská tlačová agentúra STA.


Stretnutie v Bruseli sa v nedeľu skončilo dohodou okrem iného na tom, že z Chorvátska nebudú tisíce utečencov ako doposiaľ prepravovať bez ohlásenia k hranici Slovinska, píše agentúra DPA. Vo veľkých záchytných centrách v Slovinsku podľa nej čaká takmer 11.000 ľudí na to, kedy budú môcť pokračovať v ceste do Rakúska a následne Nemecka.


Aj južne na hranici medzi Chorvátskom a Srbskom zaznamenávajú naďalej príchod tisícov utečencov a migrantov. Dnes ich tam do 15.00 h dorazilo takmer 6000, oznámilo chorvátske ministerstvo vnútra. V záchytnom centre Opatovac čakalo na prepravu smerom k Slovinsku ďalších 2800 ľudí.


Spor medzi Chorvátskom a Slovinskom, susediacimi členmi EÚ, medzitým pokračoval. Médiá citovali vyjadrenia chorvátskeho premiéra Zorana Milanoviča, podľa ktorého bude jeho krajina prepravovať utečencov k slovinskej hranici dovtedy, pokým neklesnú počty ľudí prichádzajúcich zo


Chorvátsky minister vnútra Ranko Ostojič v slovinských novinách Delo susednú krajinu obvinil, že naďalej nemá svoje opatrenia dobre zorganizované a že utečencov prepravuje ďalej do Rakúska príliš pomaly. Odmietol tiež slovinské úvahy zastaviť prílev utečencov plotom. "Keď nie ste pripravení na ľudí strieľať, potom plot nikoho nezastaví," vyhlásil minister.



 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies