Do Slovinska aj vďaka Melanie Trumpovej prichádza viac Američanov

NETKY.SK • 1 Február 2017, 08:50 • 2 min
Do Slovinska aj vďaka Melanie Trumpovej prichádza viac Američanov

ĽUBĽANA - Slovinsko zažíva v súčasnosti prudký rozmach turistického ruchu čiastočne aj vďaka skutočnosti, že ide o rodisko novej prvej dámy Spojených štátov Melanie Trumpovej, vyplýva to z dnes zverejnenej správy Slovinského štatistického úradu.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho údajov prenocovalo v roku 2016 v Slovinsku o 10 percent Američanov viac ako v roku 2015. Slovinsko, ktoré má približne dva milióny obyvateľov, navštívili v roku 2016 štyri milióny zahraničných turistov, čo je opäť približne o desať percent viac ako v predchádzajúcom roku.

Slovinské cestovné kancelárie začali po zvolení Trumpa za amerického prezidenta organizovať tematické zájazdy nazvané "po stopách Melanie Trumpovej". Ich cieľom sú výlety na miesta, kde táto slovinská rodáčka žila, študovala a pracovala ešte predtým, ako sa vydala na dráhu profesionálnej modelky a ako sa v roku 1996 presťahovala do New Yorku.

Jedna z webových stránok propagujúcich nevšedné prírodné krásy Slovinska, dokonca víta svojich návštevníkov sloganom: "Vitajte vo vlasti prvej dámy Spojených štátov", napísala agentúra AP.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona