Do Slovana mieri 18-ročný Ukrajinec, Burnet nesplnil očakávania

NETKY.SK • 10 Január 2017, 16:29 • 2 min
Do Slovana mieri 18-ročný Ukrajinec, Burnet nesplnil očakávania

BRATISLAVA - V jarnej časti najvyššej slovenskej futbalovej súťaže si už dres ŠK Slovan Bratislava neoblečie ľavý obranca Lorenzo Burnet, ktorý odišiel na polročné hosťovanie do holandského NEC Nijmegen, v súčasnosti 12. tímu Eredivisie.

slovakia

left justify in out

Onedlho 26-ročný rodák z Amsterdamu (nar. 11. januára 1991) vlani v máji podpísal s "belasými" zmluvu na štyri roky a nastúpil v dvanástich súťažných dueloch. "Lorenzo Burnet k nám prichádzal z holandskej ligy s určitými očakávaniami, ktoré žiaľ nenaplnil. Mrzí ma, že sa u nás neuchytil.

 

Rozhodli sme sa mu umožniť hosťovanie v jeho domovskej krajine, kde môže naberať hernú prax. Súčasťou hosťovania je aj finančná kompenzácia zo strany Nijmegenu s prípadnou možnosťou trvalého transferu v letnom prestupovom období," vyhlásil viceprezident ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík ml. na klubovom webe.


Do tímu úradujúceho slovenského vicemajstra naopak pribudol 18-ročný ukrajinský futbalista Iľja Tereščenko (nar. 27. mája 1998), ktorý na jeseň pôsobil v Michalovciach. Mladučký útočník je odchovancom akadémie najväčšieho ukrajinského klubu Dynamo Kyjev. Na jeseň nastupoval najmä za michalovský starší dorast a zaznamenal osem presných zásahov, dvakrát sa predstavil aj v zápasoch Fortuna ligy. Ukrajinský zakončovateľ sa bude zatiaľ pripravovať so starším dorastom Slovana (v kategórii do 19 rokov).

 

"Iľja Tereščenko je mladý talentovaný futbalista a predstavuje prísľub do budúcnosti. Predbežne k nám prichádza do konca tohto ročníka s tým, že sa na základe jeho výkonnosti rozhodneme, či u nás zotrvá aj dlhšie. Pripravovať sa bude s výberom U19 s perspektívou prechodu do A-mužstva," skonštatoval Ivan Kmotrík ml. na margo rodáka z Kyjeva.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies