Do škôl mieri nový a užitočný program finančného vzdelávania

NETKY.SK • 4 September 2020, 20:07 • 2 min
Do škôl mieri nový a užitočný program finančného vzdelávania

BRATISLAVA - Do škôl mieri projekt, pomocou ktorého sa majú žiaci finančne vzdelávať bez toho, aby im pribudol nový predmet.

slovakia

left justify in out

Program FinQ Nadácie Slovenskej sporiteľne je založený na tom, aby sa finančná kultúra rozvíjala na už existujúcich predmetoch. Prvý vstupný test programu absolvovalo približne 2400 slovenských žiakov.

 

Inovatívny prístup

"Programom FinQ chceme zásadne prispieť k rozvoju finančnej gramotnosti a finančnej kultúry nielen detí a mládeže, ale aj širšej populácie. Program poskytuje inovatívny komplexný prístup, prináša pre pedagógov ucelenú kvalitnú metodickú podporu, ktorá prispieva k rozvoju praktických kompetencií potrebných pre život v 21. storočí," povedal predseda Správnej rady Nadácie Slovenskej sporiteľne Štefan Máj.

 

Experti pripravili pre školy metodické listy, ktoré učitelia včlenia priamo do výučby vo svojich predmetoch.

 

Hoci žiaci na hodine prechádzajú štandardnú tému, vďaka systému, ktorý ponúka možnosti, ako ju preberať, sa budú rozvíjať vo finančnej kultúre napríklad aj na hodine dejepisu či matematiky.

 

img

 

25 vybraných škôl

Pilotný program FinQ štartuje na 25 vybraných základných a stredných školách a zastúpenie má na všetkých typoch škôl po celom Slovensku.

 

Pred samotným spustením pilotu programu FinQ učitelia, koordinátori a riaditelia škôl absolvovali dištančné aj prezenčné vzdelávanie a dotazníkový prieskum.

 

Podľa neho sa pedagógovia zhodli, že finančné vzdelanie detí je zväčša na úrovni úplných začiatočníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies