Do Sierry Leone, ktorá bojuje s ebolou, dorazili potraviny pre 265.000 ľudí

NETKY.SK • 18 Október 2014, 17:12 • 2 min
Do Sierry Leone, ktorá bojuje s ebolou, dorazili potraviny pre 265.000 ľudí

FREETOWN - Svetový program výžiny (WFP) OSN dnes dopravil do západoafrickej Sierry Leone, bojujúcej s epidémiou eboly, súrne potrebnú potravinovú pomoc pre 265.000 ľudí a začal ju rozdávať vo Waterloo na predmestí hlavného mesta Freetownu.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom tlačová agentúra AP s tým, že Waterloo patrí k oblastiam s najvyšším počtom infikovaných a prídely potravín majú pomôcť rodinám v karanténe, aby nemuseli hľadať jedlo a vychádzať zo svojich domovov. Potraviny začali rozdávať v piatok a dnes v ich distribúcii pokračovali.
      

V Sierre Leone zmobilizovala WFP 700 humanitárnych pracovníkov, ktorí musia rozdať vyše 800 metrických ton potravín - ryže a obilnín, čo by malo rodinám postačovať na 30 dní. Na distribúcii sa podieľajú aj charitatívne organizácie ako je Caritas a dobrovoľníci.
      

K zákazu vstupu pre cestujúcich zo Sierry Leone, Guiney a Libérie, kde si ebola vyžiadala už vyše 4500 obetí na životoch, sa pridali ďalšie krajiny- Cestujúcich z uvedených krajín nevpustia na Kapverdy. Seychely zákaz rozšírili aj na Nigériu a Kongo a vzťahuje sa na 28 dní pred ich terajšou cestou.    
      

Ženeva - Svetová zdravotnícka organizácia sa dnes zaviazala zverejniť komplexnú správu o svojom riešení epidémie eboly, keď sa ju podarí dostať pod kontrolu. Reagovala tak na vnútornú správu, ktorá sa dostala na verejnosť, že neurobila všetko, čo bolo v jej silách. 
      

Na hlavu WHO sa zniesla rozsiahla kritika za pomalú reakciu na epidémiu, hoci ju pred smrtiacim vírusom varovala charitatívna organizácia Lekári bez hraníc, ktorá s ním v západnej Afrike bojovala. Oficiálny počet obetí prekročil k dnešnému dňu 4546, podľa odhadov WHO je ich však v skutočnosti vyše 12.000.

     

Zatiaľ nič nenasvedčuje spomaľovaniu šírenia eboly, ktorá bola prvýkrát potvrdená v marci, ale WHO ju vyhlásila za medzinárodnú zdravotnú hrozbu až 8. augusta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies