Do Siene slávy uviedli Mitošinku, Haasa a Švehlu

NETKY.SK • 8 August 2011, 10:38 • 2 min
Do Siene slávy uviedli Mitošinku, Haasa a Švehlu

Do Siene slávy uviedli Mitošinku, Haasa a Švehlu

slovakia

left justify in out

img

Rady členov Siene slávy slovenského hokeja v sobotu rozšírili Ján Mitošinka, Július Haas a Róbert Švehla. Trojici osobností sa dostalo tejto pocty počas sobotňajšieho slávnostného vyhlasovania výsledkov ankety Zlatý puk v priestoroch bratislavského Hotela Bonbón. V prípade Jána Mitošinku, prvého prezidenta SZĽH, už in memoriam.
      Do uplynulého roku sa dostalo tejto pocty 23 osobnostiam hokejového života na Slovensku, v sobotu k nim pribudli ďalšie tri hokejové osobnosti.
      "Majstrovský" rok 2002 sa zapísal do dejín slovenského hokeja nielen historicky prvou zlatou medailou získanou na majstrovstvách sveta, ale aj prvým krokom pri vzdávaní úcty velikánom slovenského hokeja. Pred takmer jedenástimi rokmi, v decembri roku 2002 boli do Siene slávy slovenského hokeja slávnostne uvedení prví desiati členovia. Týmto spôsobom si Slovenský zväz ľadového hokeja uctil najvýznamnejšie postavy, ktoré písali jeho históriu (hráči, tréneri, funkcionári, novinári, podporovatelia).
      Od prvého predstavenia Siene slávy na Bratislavskom hrade prešla expozícia postupne priestormi, ktoré SZĽH poskytli mestá: 2003 - Slovenské národné múzeum v Bratislave, 2005 - Bojnický zámok, 2006 - Žilina, 2007 - 2010 Liptovský Mikuláš. Nové priestory pre stálu expozíciu velikánov slovenského hokeja vznikli v priestoroch Zimného štadióna Ondreja Nepelu a počas nedávnych MS 2011 si expozície prezreli desaťtisíce fanúšikov z celého sveta. Uvedenie do Siene slávy slovenského hokeja je najväčšou poctou, akú osobnosť slovenského hokeja môže doma dostať.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies