Do Siene slávy uviedli Davenportovú i Bollettieriho

NETKY.SK • 13 Júl 2014, 12:17 • 2 min
Do Siene slávy uviedli Davenportovú i Bollettieriho

NEWPORT - Americkú niekdajšiu jednotku svetového rebríčka WTA Lindsay Davenportovú v sobotu uviedli do Medzinárodnej tenisovej siene slávy v Newporte v USA.

slovakia

left justify in out

Nominácie zo septembra minulého roka premenili aj kouč Nick Bollettieri, holandská päťnásobná medailistka z paralympijských hier Chantal Vandierendoncková, funkcionárka Jane Brownová-Grimesová a z mediálnej sféry Brit John Barnett.

 

Trojnásobná grandslamová šampiónka vo dvojhre a víťazka OH 1996 Davenportová bola dovedna 98 týždňov na čele singlového renkingu. Do Siene slávy ju uviedla ďalšia legenda - Chris Evertová. "Od malička bolo pre mňa udieranie do lopty niečim prirodzeným. Tenis je pre mňa požehnaním. Neuvedomovala som si, že hrať ho je náročné. Mala som zvláštny talent a veľmi dlho trvalo, kým som ho spojila s tvrdou prácou," priznala Davenportová. 

 

Bollettieri viedol desať tenistov, ktorí boli na vrchole počítačového poradia - napríklad Andreho Agassiho, Jima Couriera, Borisa Beckera či Monicu Selešovú. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona