Do Severného mora sa zrútila dánska stíhačka, pilota zachránili

NETKY.SK • 28 Október 2015, 11:05 • 2 min
Do Severného mora sa zrútila dánska stíhačka, pilota zachránili

KODAŇ - V oblasti Severného mora pri západnom pobreží Dánska havarovala stíhačka F-16 dánskeho vojenského letectva, ktorú počas cvičného letu postihli technické ťažkosti.

slovakia

left justify in out

Pilot sa pred zrútením stroja bezpečne katapultoval a následne ho z mora vyzdvihli pomocou vrtuľníka, informovala dnes agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie dánskej armády.


Dánska komisia pre vyšetrovanie leteckých nehôd oznámila, že preveruje okolnosti tejto udalosti, ku ktorej došlo v utorok blízko ostrova Fanö. Pilot havarovanej stíhačky ešte pred tým, ako sa katapultoval, vypustil nad morom palivové nádrže.


Očakáva sa, že Dánsko do konca tohto roka oznámi, akým typom nahradí svoju dožívajúcu letku stíhačiek F-16. Škandinávska krajina, ktorá je členom NATO, donedávna nasadzovala sedem zo svojich stíhačiek F-16 do medzinárodných operácií proti extrémistickej skupine Islamský štát.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies