Do Serede prichádza nový investor Mountpark Logistics EU, chce zamestnať 800 ľudí

NETKY.SK • 16 Marec 2016, 09:56 • 2 min
Do Serede prichádza nový investor Mountpark Logistics EU, chce zamestnať 800 ľudí

SEREĎ – Osemsto pracovných miest, skladové a výrobné priestory na rozlohe 208.000 metrov štvorcových (m2) má záujem vybudovať v priemyselnej zóne Sereď - Juh medzinárodná spoločnosť Mountpark Logistics EU.

slovakia

left justify in out

Vstup do seredského parku je prvou investíciou tejto spoločnosti na Slovensku. Po nedávno otvorenom logistickom centre spoločnosti Lidl je to ďalšia významná investícia v tejto lokalite.

 

Predpokladaný začiatok výstavby a rozvoja logistických pozemkov spoločnosti je v druhej polovici roka 2016, ukončenie v prvej polovici roka 2017. Na výrobné priestory bude vyhradených 44.890 m2.

 

Mountpark Logistics EU je spoločnosťou s viac ako 200-ročnými skúsenosťami v oblasti komerčných nehnuteľností. Má za sebou množstvo úspešných logistických i retailových projektov vo Veľkej Británii a celej Európe. V strednej Európe zatiaľ okrem Serede realizuje projekt v Plzni. Priemyselná zóna Sereď – Juh sa jej príchodom znovu rozrastá.

 

Mountpark Logistics EU si vybral Sereď pre priame napojenie na rýchlostnú komunikáciu R1 a strategickú polohu medzi Bratislavou, Trnavou, kde je postavený automobilový závod a Nitrou s lokalitou ďalšej automobilky.

 

Priemyselná zóna Sereď - Juh je v súčasnosti najväčším priemyselným parkom na Slovensku. Výstavba na rozlohe 240 hektárov sa začala vo februári 2015 a nadviazala na Priemyselný park mesta Sereď – Sever, v ktorom sa na celkovej ploche 41,1 hektára etablovalo viac ako desať firiem a prácu tu tak našlo už teraz 700 ľudí. Zóna je umiestnená v strede trojuholníka najväčších investícií na Slovensku. TASR informovala Ingrid Kántorová z agentúry Rebook.sk.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies