Do semifinále 47. ročníka VC Ústí nad Labem sa prebojoval jediný Slovák Strnisko

NETKY.SK • 20 Máj 2016, 15:01 • 2 min
Do semifinále 47. ročníka VC Ústí nad Labem sa prebojoval jediný Slovák Strnisko

ÚSTÍ NAD LABEM - Iba jeden z kvarteta nominovaných slovenských boxerov sa na tohtotýždňovom 47. ročníku Veľkej ceny Ústí nad Labem dostal do medailových bojov.

slovakia

left justify in out

Matúš Strnisko po úvodnom voľnom žrebe zdolal vo štvrťfinále kategórie do 81 kg Sandaghurena Erdennebayara z Mongolska jednoznačne 3:0 na body, v boji o finále na pästiara ŠKP Bratislava čaká v piatok večer Talian Valentino Manfredionia. "Matúš boxoval výborne, mal navrch vo všetkých troch kolách. Manfredonia je vlani nezdolaný borec, ktorý sa už kvalifikoval na olympijské hry do Ria de Janeiro," citovala slová trénera Pavla Hlavačku Slovenská boxerská federácia (SBF) na svojom oficiálnom profile na sociálnej sieti Facebook.


Zostávajúce trio pästiarov SR na tomto tradičnom podujatí v Česku, na ktorom štartuje takmer 80 boxerov zo 14 krajín, zostalo pred medailovými bránami. Viliam Tankó (KO Box Club Galanta) podľahol Enkhamarovi z Mongolska 0:3 na body a v tej istej hmotnostnej kategórii do 56 kg Michal Takács (ŠKP Bratislava) tiež vo štvrťfinále tesne prehral 1:2 na body s Riccardom D´Andreom z Talianska. V kategórii do 91 kg bol podľa očakávania nad sily Michala Plesníka (KO Box Club Galanta) favorizovaný dvojnásobný strieborný olympijský medailista (Peking 2008, Londýn 2012) a dvojnásobný svetový šampión (Chicago 2007, Almaty 2013) Clemente Russo z Talianska, ktorému slovenský boxer v dueli o postup do semifinále podľahol 0:3 na body.


"Mišo Plesník spravil veľmi dobrý zápas. Russo hral viac na dojem ako na presnosť, ktorá bola na strane nášho pästiara. Vo váhe do 56 kg sa, žiaľ, chalanom nepodarilo postúpiť. Vili Tankó mal druhé a tretie kolo s Mongolom absolútne vyrovnané, to úvodné však patrilo súperovi, ktorý sa napokon aj tešil z víťazstva. Michal Takács prehral tesne 1:2 s majstrom Talianska. Bol to veľmi vyrovnaný súboj, v ktorom sme to nielen my videli skôr pre Miša. Treba sa však z toho poučiť, v jeho schopnostiach je zdolať aj takéhoto protivníka," doplnil tréner SR Pavol Hlavačka.


Vlani si Slováci vybojovali na Grand Prix Ústí nad Labem tri medailové priečky: jediné prvenstvo pre SR získal Erik Tlkanec v kategórii do 91 kg, druhú priečku pridal v "osemdesiatjednotke" Michal Šurin, na bronzovom stupienku klasifikovali Michala Gavaja v kategórii nad 91 kg.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies