Do ružomberských papierní poputujú investície za 128 miliónov eur

NETKY.SK • 21 December 2012, 13:44 • 2 min
Do ružomberských papierní poputujú investície za 128 miliónov eur

Do ružomberských papierní poputujú investície za 128 miliónov eur - Slovensko Nadnárodná skupina Mondi zverejnila plány investovať vo svojom ružomberskom celulózovo-papiernickom závode Mondi SCP do projektov tzv. zelenej energie 128 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

img

Nadnárodná skupina Mondi zverejnila plány investovať vo svojom ružomberskom celulózovo-papiernickom závode Mondi SCP do projektov tzv. zelenej energie 128 miliónov eur. Súčasťou bude výstavba nového regeneračného kotla, znižovanie nákladovosti výroby a jej dopadov na životné prostredie.

"Naším zámerom je zvýšenie výroby celulózy, zároveň zelenej energie a zníženie objemu produkcie kysličníka uhličitého. Teší nás, že vláda SR podporila našu dlhodobú prítomnosť na Slovensku. Práve to zohralo nesmierne dôležitú úlohu pri našom rozhodovaní o uvoľnení tejto rozsiahlej investície," prízvukoval výkonný riaditeľ európskej divízie Mondi Peter Oswald.

Mondi SCP vyrába ročne viac ako 500.000 ton celulózy a 535.000 ton nenatieraného bezdrevného papiera. Vybudovanie a sprevádzkovanie nového regeneračného kotla, ktorý umožní zvýšiť výrobu celulózy, by sa malo stať skutočnosťou už o necelé dva roky. Investícia pôjde aj do ďalších projektov zlepšenia regenerácie chemikálií, zelenej energie a výroby tepla v procese produkcie celulózy.

"Počas uplynulých desiatich rokov sme tu investovali viac ako 350 miliónov eur na podporu inovatívnej výroby a najrôznejších prevádzkových zlepšení. Touto ohlásenou investíciou pokračujeme v rozvoji Mondi SCP ako najšpičkovejšieho zariadenia svojho druhu na Slovensku," dodal výkonný riaditeľ obchodnej divízie papiera skupiny Mondi Peter Orisich.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies