Do Ruska sa v tomto roku dováža oveľa viac tovarov ako inokedy

NETKY.SK • 10 August 2017, 09:55 • 2 min
Do Ruska sa v tomto roku dováža oveľa viac tovarov ako inokedy

MOSKVA – Rusko zaznamenalo rapídny nárast dovážaných tovarov do krajiny a to až o 27%.

slovakia

left justify in out

Podľa údajov ruskej federálnej colnej služby do krajiny najviac potravín a tovarov dováža Bielorusko, Kazachstan, Arménsko či Azerbajdžan.  Dovoz teda do dnešného dňa predstavuje 107,6 miliardy USD.

 

Naopak vývoz strojárskych výrobkov v júli medziročne vzrástol o 35%, zatiaľ čo potraviny vzrástli o 23,1%. Dovoz obuvi a textilu vzrástol o 21,8 percenta s dodávkami chemikálií takmer o 20 percent.

 

Medziročný dovoz obilia sa takmer zdvojnásobil, kým nákupy zeleniny vzrástli o 40% a mliečne výrobky o 42%. Objem nakúpeného ovocia v Rusku vzrástol o 41,6 percenta. Dovoz mäsa sa zvýšil o 27 percent a ryby - takmer o 10 percent.

 

Agentúra uviedla, že dovozy v júli predstavovali 17,82 miliardy dolárov, čo je o 0,4 percenta viac ako mesiac. V júli dovoz textilu a obuvi medzimesačne vzrástol o 15,9% na 1,2 miliardy dolárov. Dovoz potravín však klesol o 3,8 percenta na 1,8 miliardy dolárov, pričom zásoby zeleniny poklesli na tretinu predchádzajúcej úrovne.

 

Ovocné zásielky do Ruska klesli o 14 percent, zatiaľ čo dovoz rýb klesol o tri percentá. Počas rovnakého obdobia vzrástli nákupy mäsa Ruska o 18 percent a olej zo semien o 17,5 percenta, zatiaľ čo dovoz mliečnych výrobkov sa zvýšil o 12 percent. Rusko kúpilo v júli o 5% viac alkoholu a nealkoholických výrobkov a o 1,6% viac tabakového tovaru. Vývoz obilia bol takisto vyšší o 3,6 percenta.

 

Minulý mesiac Rusko v porovnaní s predchádzajúcim mesiacom doviezlo o 0,2 percenta menej strojárskych výrobkov, zatiaľ čo dovoz chemických výrobkov vzrástol o 0,1 percenta na 3,12 miliardy dolárov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies