Do Ruska prichádzajú prejavy sústrasti v súvislosti s výbuchom v Petrohrade

NETKY.SK • 4 Apríl 2017, 07:51 • 2 min
Do Ruska prichádzajú prejavy sústrasti v súvislosti s výbuchom v Petrohrade

MOSKVA - Do Ruska začali zo sveta prichádzať prejavy sústrasti po dnešnom teroristickom útoku v petrohradskom metre, ktorý si vyžiadal najmenej desať mŕtvych a ďalšie desiatky zranených.

slovakia

left justify in out

"Tí, ktorí sú zodpovední za tento desivý čin, sa budú musieť zodpovedať," citoval hovorca generálneho tajomníka OSN Antónia Guterresa.

Útok v Petrohrade odsúdil aj americký prezident Donald Trump. Reportérom, povedal, že je to "absolútne strašná vec". Doplnil, že takéto udalosti "sa dejú po celom svete".

 

Prezident SR Andrej Kiska poslal ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi sústrastný telegram. "Iba spoločne, prostredníctvom aktívnej medzinárodnej spolupráce, je možné čeliť terorizmu a jeho podporovateľom. V mene svojom, ako aj v mene občanov Slovenskej republiky vyjadrujem Vám a rodinám obetí úprimnú sústrasť a zraneným želám skoré uzdravenie," napísal Kiska ruskému prezidentovi.

 

Pozostalým obetí vyjadril úprimnú sústrasť aj predseda Národnej rady SR Andrej Danko. "Úprimne súcitím s rodinami obetí a verím, že takýto hanebný čin nezostane nepotrestaný," uviedol. Slovenský minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák reagoval bezprostredne po udalosti v Petrohrade na zasadnutí Rady EÚ pre zahraničné veci v Luxemburgu.

 

Uviedol, že je výbuchom v petrohradskom metre šokovaný a dodal: "Musíme bojovať proti terorizmu, kdekoľvek ukáže svoju škaredú tvár!"

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR nemá informácie, že by medzi obeťami a zranenými po dnešnom výbuchu v metre v Petrohrade boli Slováci. TASR to dnes popoludní potvrdil riaditeľ tlačového odboru rezortu Igor Skoček.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies