Do Ruska pricestoval iránsky prezident Hasan Rúhání

NETKY.SK • 27 Marec 2017, 16:48 • 2 min
Do Ruska pricestoval iránsky prezident Hasan Rúhání

MOSKVA - Iránsky prezident Hasan Rúhání pricestoval dnes do Ruska na oficiálnu návštevu na pozvanie šéfa Kremľa Vladimira Putina.

slovakia

left justify in out

Rúháního čaká dnes rokovanie s ruským premiérom Dmitrijom Medvedevom. S prezidentom Putinom sa stretne v utorok, pričom pôjde o ich deviatu schôdzku od nástupu Rúháního do funkcie hlavy štátu pred takmer štyrmi rokmi.

 

Podľa tlačového oddelenia Kremľa budú prezidenti diskutovať o celom rade otázok súvisiacich s rusko-iránskou spoluprácou a vymenia si aj názory na naliehavé globálne a regionálne problémy. Po rozhovoroch podpíšu rad bilaterálnych dokumentov.

 

Ako uviedla agentúra TASS, iránske médiá informovali, že v iránskej delegácií sú aj minister zahraničných vecí Mohammad Džavád Zaríf, viceprezident Eshák Džahángírí, minister ropného priemyslu Bížan Zangane a ďalší poprední predstavitelia vrátane zástupcov obchodných kruhov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona