Do Ruska odcestoval rokovať špeciálny vyslanec Kim Čong-una

NETKY.SK • 17 November 2014, 08:31 • 2 min
Do Ruska odcestoval rokovať špeciálny vyslanec Kim Čong-una

PCHJONGJANG - Mimoriadny vyslanec severokórejského vodcu Kim Čong-una odcestoval dnes z Pchjongjangu do Ruska s cieľom rokovať o zlepšení obchodných a politických vzťahov medzi oboma krajinami.

slovakia

left justify in out

Popredný funkcionár Kórejskej strany práce a Kimov blízky spolupracovník vicemaršal Čche Rjong-he by mal v Rusku pobudnúť do 24. novembra, píše agentúra AP. Ruské ministerstvo zahraničných vecí vydalo k návšteve vyhlásenie, v ktorom oznamuje, že Moskva by so severokórejským predstaviteľom mala rokovať o hospodárskych vzťahoch, situácii na Kórejskom polostrove a v severovýchodnej Ázii, ako aj o ďalších medzinárodných otázkach. 
      

Čche okrem ruskej metropoly zavíta aj do miest Chabarovsk a Vladivostok na ruskom Ďalekom východe. Čche Rjong-he ako osobitný vyslanec navštívil vlani Peking. Bol tiež členom severokórejskej delegácie na vysokej úrovni, ktorá začiatkom októbra počas oblastných športových súťaží Ázijské hry, usporadúvaných pod patronátom medzinárodného olympijského výboru, navštívila Južnú Kóreu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona