Do Rumunska dorazila skupina prvých 15 migrantov z Grécka

NETKY.SK • 3 Marec 2016, 17:19 • 2 min
Do Rumunska dorazila skupina prvých 15 migrantov z Grécka

BUKUREŠŤ - Prvá skupina migrantov, ktorých sa Rumunsko zaviazalo prijať z Talianska a Grécka v rámci systému prerozdeľovania, dorazila dnes do Bukurešti. Informovali o tom tamojšie médiá.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií spravodajskej televízie Digi24 15 migrantov pricestovalo riadnou linkou z Atén a po kontrole osobných dokumentov zamierili v mikrobuse do záchytného centra v Galati na východe krajiny.

 

Rumunsko prijme v priebehu marca z Grécka 135 a z Talianska 160 migrantov, uviedol nedávno šéf tamojšieho migračného úradu Viorel Vasile.

Bukurešť neodmieta prijatie migrantov na báze dobrovoľnosti, je však proti zavedeniu záväzných kvót, podľa ktorých by na Rumunsko už v prvom kole pripadlo viac ako 6000 žiadateľov o azyl.

 

Rumunsko disponuje podľa oficiálnych zdrojov šiestimi záchytnými centrami s kapacitou 950 miest, ktoré sú aktuálne vyťažené na 11 percent. Ráta sa so zriadením ďalších podobných zariadení, čo sa však u obyvateľov nestretáva práve s pozitívnymi reakciami.

 

Rezort vnútra sa tak musel napríklad vzdať zámeru zriadiť utečenecký tábor pri rumunsko-maďarských hraniciach, konkrétne v Tašnade preslávenom hlavne termálnou vodou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies