Do rozvoja železnice na obyvateľa v Európe najviac investujú Švajčiari

NETKY.SK • 12 Júl 2016, 15:19 • 2 min
Do rozvoja železnice na obyvateľa v Európe najviac investujú Švajčiari

VIEDEŇ - V Rakúsku vlani investovali do rozvoja železnice na obyvateľa po 192 eur. Informuje o tom agentúra APA. V EÚ to bola spomedzi členských krajín najvyššia suma.

slovakia

left justify in out

Na druhom mieste bolo Švédsko so 177 eurami a za ním nasledovalo Dánsko so 162 eurami. Na našom kontinente však absolútne najväčšie prostriedky na rozvoj železnice vynakladá Švajčiarsko. Vlani to bolo po 383 eur na obyvateľa.

 

Investície do koľajovej dopravy zabezpečujú takmer 40.000 pracovných miest. Dnes údaj uviedol vo vyhlásení rakúsky spolkový minister dopravy Jörg Leichtfried. A nie náhodou je Rakúsko „prvou železničnou krajinou v Európe“.

 

V Bruseli sa bude dnes vo výbore pre dopravu Európskeho parlamentu hlasovať o „štvrtom železničnom balíku“. Pred ním došlo k výmene invektív medzi hovorkyňou Rakúskej ľudovej strany pre dopravu Claudiou Schmidtovou, poslankyňou EP a predstaviteľmi rakúskych železničiarskych odborov Vida. „SNCF, Deutsche Bahn, ÖBB a ich spojenci robia všetko pre to, aby si zachovali svoj monopol. Bývalé štátne dráhy konajú stále tak, akoby boli v 19. storočí,“ poznamenala Schmidtová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies