Do rozvoja Slovenska zapojíme medzinárodných expertov

NETKY.SK • 19 Máj 2018, 06:00 • 2 min
Do rozvoja Slovenska zapojíme medzinárodných expertov

BRATISLAVA – Úrad podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu (ÚPVII) preberá riadenie kvality v Operačnom programe (OP) Integrovaná infraštruktúra. Znamená to, že na národný projekt financovaný z tohto OP dohliadnu experti úradu. TASR o tom v piatok informoval odbor komunikácie a protokolu úradu.

slovakia

left justify in out

Cieľom je zvýšenie kvality služieb pre občanov, rýchle riešenia jednotlivých problémov v informatizácii, ešte výraznejšia kontrola a usmerňovanie čerpania eurofondov, aj reálny rozvoj inovácií na Slovensku, priblížil odbor.

 

Limitované finančné zdroje štátneho rozpočtu a nedostatok vlastných odborníkov bude ÚPVII riešiť vyhlásením medzinárodného tendra s využitím eurofondov. Vyhlásenie súťaže je plánované v najbližších týždňoch. "Vyhlasujeme veľký medzinárodný tender a posilníme svoje tímy o expertízu slovenských i zahraničných odborníkov, ľudí s praktickými znalosťami a skúsenosťami z oblastí, v ktorých úrad pôsobí," vysvetlila generálna riaditeľka sekcie riadenia investícií Alena Sabelová s tým, že zásahom do riadenia a centralizovaním expertov tak dosiahnu zmenu, ktorá sa niekoľkonásobne vráti.

 

Úrad ich využije aj na koordináciu viac ako 13 miliárd eur alokovaných v eurofondoch a na riadenie kvality projektov v oblasti informatizácie v celkovej hodnote až 700 miliónov eur. Plánuje ich obstarať prostredníctvom rámcovej dohody v predpokladanej hodnote 19,7 milióna eur bez DPH na obdobie 24 mesiacov, informoval odbor. Na financovanie využije OP Integrovaná infraštruktúra, OP Technická pomoc a OP Efektívna verejná správa.

 

Podľa neho experti pokryjú oblasti eGov služieb, životných situácií, aplikácií vo verejnej správe, komunikačnej infraštruktúry, ale aj informačno-komunikačných technológií a dát vo verejnej správe.

 

V oblasti eurofondov a investícií sa zamerajú na komplexný programový a projektový manažment, analýzy výsledkov auditov a kontrol čerpania, externé hodnotenia Európskych štrukturálnych a investičných fondov, ako aj na krízové riadenie operačných programov a posudzovania výziev, uzatvára odbor.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona