Do roku 2026 plánuje Ferrari uviesť 15 nových modelov na trh

NETKY.SK • 16 Apríl 2023, 13:00 • 2 min
Do roku 2026 plánuje Ferrari uviesť 15 nových modelov na trh

MARANELLO - Taliansky výrobca luxusných športových áut Ferrari uvedie do roku 2026 na trh 15 nových modelov. Spoločnosť zároveň pokračuje v realizácii plánu elektrifikácie, aby do roku 2030 dosiahla uhlíkovú neutralitu, zdôraznil generálny riaditeľ Ferrari Benedetto Vigna na piatkovom stretnutí akcionárov v Turíne.

slovakia

left justify in out

Ferrari sa podľa neho chce stať najinovatívnejšou značkou luxusných automobilov na svete. "Prispôsobujeme náš sortiment tak, aby sme boli jedineční. Z priemyselného hľadiska to dosiahneme presadzovaním inovácií prostredníctvom našich vybraných partnerstiev, ale kľúčové komponenty, napríklad elektromotory, si budeme naďalej vyrábať sami, ako to Ferrari robilo vždy," uviedol Vigna. Ferrari má za sebou skvelý rok, keď vlani zaznamenalo rekordný zisk 833 miliónov eur. To bolo o 13 % viac ako v roku 2021. Tržby stúpli o 19,3 % na 5 miliárd eur a odbyt o 18,5 % na 13.221 áut.

 

img

 

Výkonný šéf John Elkann uviedol, že Ferrari má rekordný počet objednávok na svoje modely až do budúceho roka. Dva najnovšie modely, ktoré talianska spoločnosť uviedla na trh, plug-in hybrid 296 GTS a štvormiestny model Purosangue, podľa neho doplnili produktové portfólio Ferrari a "zabezpečili rekordný počet objednávok až do roku 2024". Elkann dodal, že prvý plne elektrický model značky sa očakáva v roku 2025. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies