Do Rokenrolovej siene slávy uviedli Ringa Starra či Lou Reeda

NETKY.SK • 19 Apríl 2015, 09:08 • 2 min
Do Rokenrolovej siene slávy uviedli Ringa Starra či Lou Reeda

CLEVELAND - Ringo Starr sa v sobotu stal posledným členom skupiny Beatles, ktorého ako jednotlivca uviedli do Rokenrolovej siene slávy v americkom Clevelande, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Rady členov Rokenrolovej siene slávy rozšírili aj nebohý frontman skupiny Velvet Underground Lou Reed, ktorému prischla aj prezývka krstný otec altrocku, soulový spevák a autor piesní Bill Withers, či poppunková formácia Green Day. Do siene pribudli aj The Paul Butterfield Blues Band, hardrocker Joan Jett a The Blackhearts, ako aj bluesman Stevie Ray Vaughan a jeho skupina Double Trouble.

 

R&B skupina The "5" Royales, ktorá žala najväčšie úspechy v päťdesiatych rokoch minulého storočia, dostala zvláštne ocenenie pre hudobníkov z ranejších čias.

 

Nominácie sú výsledkom hlasovania 700 umelcov, historikov a členov hudobného priemyslu. Na to, aby sa hudobník mohol stať členom siene slávy, musí uplynúť najmenej 25 rokov od vydania jeho prvej nahrávky.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies