Do Rokenrolovej siene slávy slávnostne uviedli nových členov

NETKY.SK • 15 Marec 2011, 13:55 • 2 min
Do Rokenrolovej siene slávy slávnostne uviedli nových členov

Do Rokenrolovej siene slávy slávnostne uviedli nových členov

slovakia

left justify in out

Osobnosti hudobnej scény, akými sú Alice Cooper, Neil Diamond či Tom Waits, uviedli v pondelok večer miestneho času v newyorskom Hoteli Waldorf Astoria slávnostne do Rokenrolovej siene slávy.
      Ďalšími ocenenými sa stali americká interpretka populárnej hudby a herečka Darlene Love (72) a jej krajan Dr. John (70) - multiinštrumentalista a pesničkár, ktorého produkcia je fúziou rôznych hudobných žánrov.
      Do siene uviedli aj dvoch držiteľov Ceny Ahmeta Erteguna udeľovanej osobnostiam hudobnej scény, ktorí sa neradia medzi interpretov - v tomto roku zakladateľa nezávislej gramofónovej spoločnosti Electra Records Jaca Holzmana (79) a hudobného producenta Arta Rupeho (93), ako aj pesničkára Leona Russella (68), ktorý získal osobitnú cenu Rock and Roll Hall of Fame Award for Recording Excellence.
      Ostávajúcimi kandidátmi na ocenenie boli v tomto roku Donovan, LL Cool J, pesničkárka Laura Nyro (1947-1997), Donna Summer, soulový spevák Joe Tex (1933-1982) a bluesman Chuck Willis (1928-1958), ako aj formácie Beastie Boys, Bon Jovi, Chic a J.Geils Band.  Vlani pribudli do vybranej spoločnosti Rokenrolovej siene slávy skupiny Abba, Genesis a Hollies, ďalej žijúca legenda jamajského reggae a ska Jimmy Cliff, ako aj medzičasom kultová skupina Iggy and the Stooges. Spomedzi neinterpretov sa rovnakého ocenenia dostalo v roku 2010 osobnostiam, ako David Geffen, Barry Mann a Cynthia Weil, Ellie Greenwich a Jeff Barry, Jesse Stone, Mort Shuman a Otis Blackwell.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona