Do rímskeho AS možno príde čínsky investor

NETKY.SK • 22 November 2013, 13:43 • 2 min
Do rímskeho AS možno príde čínsky investor

MILÁNO - Talianske médiá v piatok informovali, že čínsky investor by mohol v blízkej dobe odkúpiť časť akcií futbalového klubu AS Rím. Väčšinovým akcionárom rímskeho klubu je americký podnikateľ James Pallotta so 69-percentným podielom. Zvyšných 31 percent vlastní talianska banka UniCredit.

slovakia

left justify in out

Už dlhšie sa hovorilo, že UniCredit by bola ochotná pustiť svoj podiel u Rimanov, ale podľa piatkových správ je priklonený k myšlienke predať časť akcií aj samotný Pallotta. Vo štvrtok sa v denníku Sole 24 Ore objavili špekulácie, že čínsky obchodný magnát Wang Ťien-lin, prezident skupiny Dalian Wanda Group považovanej v Čine za najväčšieho developera, sa môže stať najnovším klubovým obchodným partnerom. 

La Gazzetta dello Sport poprela tieto informácie a tvrdí, že pravdepodobnejší je príchod prezidenta Hna Group Čcheng Feng, ktorý vlastní leteckú spoločnosť Hainan Airlines. Môže sa stať druhým ázijským investorom, ktorý získa podiel v klube Serie A po Indonézanovi Erickovi Thohirovi, ten nedávno prevzal milánsky Inter. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies