Do rekonštrukcie škôl chce mesto Prievidza investovať viac ako 1,19 milióna eur

NETKY.SK • 18 December 2017, 10:20 • 2 min
Do rekonštrukcie škôl chce mesto Prievidza investovať viac ako 1,19 milióna eur

PRIEVIDZA - Samospráva Prievidze plánuje v roku 2018 investovať finančné zdroje do rekonštrukcie objektov základných i materských škôl.

slovakia

left justify in out

Na tento účel vyčlenila v budúcoročnom rozpočte viac ako 1,19 milióna eur, informoval hovorca mesta Michal Ďureje. "Pre materské školy je v rozpočte zahrnutý vyšší objem finančných prostriedkov, konkrétne 881.500 eur, ktorý je plánovaný na rekonštrukciu škôlok na Ceste Vl. Clementisa, uliciach M. Mišíka a J. Matušku. Pre základné školy (ZŠ) mesto vyčlenilo v rozpočte spolu 315.330 eur," konkretizoval Ďureje.

 

V ZŠ na Ulici S. Chalupku radnica zabezpečí vo výške 121.178 eur okrem iného rekonštrukciu okien s energetickou úsporou, zriadenie polytechnických učební či rekonštrukciu palubovky v telocvični. Pre ZŠ na Rastislavovej ulici vyčlenila výdavky vo výške 41.403 eur aj na rekonštrukciu okien s energetickou úsporou.

 

Pre ZŠ na Mariánskej ulici mesto v rozpočte pripravilo 51.500 eur na rekonštrukciu fasády a okenného opláštenia s energetickou úsporou, v ZŠ na Malonecpalskej ulici plánuje rekonštrukciu okenného opláštenia s energetickou úsporou za 30-tisíc eur a vysporiadanie pozemkov za 10.000 eur.

 

ZŠ na Ulici energetikov sa budúci rok dočká rekonštrukcie okien s energetickou úsporou a rekonštrukcie cvičebného priestoru, v rozpočte na to radnica vyčlenila 37.749 eur. ZŠ na Ulici P. Dobšinského dostane za približne 3500 eur nové veľkokuchynské zariadenie do školskej jedálne a na ZŠ na Ulici P. J. Šafárika samospráva zabezpečí za 20.000 eur rekonštrukciu okien s energetickou úsporou.

 

Prípadné dofinancovanie investičných akcií v programe vzdelávanie bude radnica riešiť po schválení záverečného účtu mesta za tento rok v rámci prvej zmeny rozpočtu na rok 2018.

 

Prievidza bude budúci rok hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom. Celkové príjmy, ako i celkové výdavky, naplánoval magistrát vo výške 35.644.003 eur. Základný dokument mesta schválili prievidzskí mestskí poslanci na svojom rokovaní minulý týždeň.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies