Do reformy súdneho systému nasmerovala vláda ďalších 8 miliónov eur

NETKY.SK • 27 Jún 2018, 11:40 • 2 min
Do reformy súdneho systému nasmerovala vláda ďalších 8 miliónov eur

BRATISLAVA – Do slovenskej justície pôjde viac finančných prostriedkov z európskych fondov. Vláda v stredu rozhodla, že súčasťou revízie Operačného programu Efektívna verejná správa bude i úprava jeho finančného plánu.

slovakia

left justify in out

Z prioritnej osi zameranej na verejnú správu sa presunie do prioritnej osi zameranej na súdnictvo celkom osem miliónov eur. Presun navrhla ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD), ktorá ho odôvodnila potrebou realizácie komplexnej reformy súdneho systému na Slovensku.

 

„Prejavuje sa zvýšeným dopytom po realizácii ďalších projektov zameraných na zefektívnenie súdnictva a zvýšenie vymáhateľnosti práva,“ odôvodnila.

 

V súčasnosti je podľa rezortu vnútra síce nakontrahovaná prevažná časť alokácie, pre naplnenie cieľov operačného programu v tejto oblasti je však potrebné realizovať ďalšie národné projekty.

 

Doterajšia alokácia Prioritnej osi 2 s názvom Zefektívnený súdny systém a zvýšená vymáhateľnosť práva predstavovala sumu 40 miliónov eur. Výsledkom má byť efektívne fungujúci súdny systém, v rámci ktorého sa skráti dĺžka súdneho konania, zníži počet nevybavených vecí, minimalizuje výskyt prieťahov, čím sa zabezpečí jeden z predpokladov na zlepšenie vymáhateľnosti práva.

 

Ďalšie zmeny Operačného programu Efektívna verejná správa predstavujú predovšetkým úpravu jeho výkonnostného rámca a s tým súvisiacich hodnôt merateľných ukazovateľov, doplnenie nových programových ukazovateľov a úprava už existujúcich. Cieľom je najmä premietnuť do výkonnostného rámca súčasný progres v implementácii operačného programu a tým eliminovať riziko nepridelenia výkonnostnej rezervy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies