Do rakúskeho Nickelsdorfu dorazilo okolo 460 utečencov

NETKY.SK • 12 September 2015, 10:15 • 2 min
Do rakúskeho Nickelsdorfu dorazilo okolo 460 utečencov

NICKELSDORF - Po piatkovom príchode tisícov utečencov z Maďarska do Rakúska bola v noci na dnes situácia na hraničnom priechode Nickelsdorf výrazne pokojnejšia. Od polnoci do rána tam dorazilo len približne 60 ľudí, pred 7.00 h prešlo hranicu pešo ďalších okolo 400 utečencov, informovala s odvolaním sa na políciu tlačová agentúra APA. Incidenty podľa nej neboli hlásené.

slovakia

left justify in out

V noci na dnes z Nickelsdorfu odviezli mimoriadnymi vlakmi viac než 800 utečencov do Salzburgu, ktorý by podľa očakávaní mal byť len zastávkou na ich ďalšej ceste do Nemecka, kam smeruje väčšina z migrantov. Nemecká spolková vláda odhaduje, že len počas tohto víkendu príde do krajiny 40.000 migrantov.

 

V piatok prešlo podľa burgenlandskej polície z Maďarska do Rakúska cez Nickelsdorf 6910 utečencov, vo štvrtok išlo o 7956 osôb. Dnes ráno polícia ešte nemala odhady očakávaného počtu migrantov v priebehu dňa.

 

V piatok odviezli autobusmi z Nickelsdorfu ďalších 3000 ľudí, v dôsledku čoho bola diaľnica A4 do Viedne dočasne uzavretá. Na prepravu migrantov smerom do Nemecka dali rakúske železnice v piatok k dispozícii ďalšie dva vlaky. Mimoriadny vlak zo Salzburgu s vyše 500 utečencami dorazil v piatok večer do Berlína.

 

Aj do Bavorska mali počas uplynulej noci prísť vlaky s utečencami z Rakúska. Potvrdil do ešte v piatok večer pre APA hovorca polície v Mníchove s tým, že tieto vlaky nebudú zastavovať. Na viedenskej Hlavnej stanici sa predtým rozšírili dohady o možnom skorom uzavretí nemeckej hranice. Rakúska polícia dnes pre APA uviedla, že o tom nemá informácie, pričom vlaky naďalej premávajú.

 

Na nové desaťtisíce utečencov sa medzitým pripravuje Mníchov. Dnes ráno ich do mesta podľa polície do 6.00 h prišlo okolo 1600 a v piatok zaznamenali okolo 5800 utečencov, informovala agentúra DPA. Primátor Mníchova Dieter Reiter vyzval ďalšie spolkové krajiny na naliehavú podporu. Od minulého víkendu dorazilo do bavorskej metropoly 40.000 ľudí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies